/** * The template used for displaying page content in page.php * * @package ThemseGrill * @subpackage Accelerate * @since Accelerate 1.0 */ ?>
Свято “Сорочку мати вишила мені”

Свято “Сорочку мати вишила мені”

18 травня у  школі відбувся захист днів народної педагогіки «Сорочку мати вишила мені», який провела класний керівник 7 класу Чопик Наталя Миронівна із своїми вихованцями.

Вишиванка — це символ здоров’я та краси, щасливої долі й родової пам’яті, порядності й чесності, любові та святковості; крім того, вишиванка – це ще й оберіг…Вона настільки сильно увійшла до життя української людини, що в нашій країні влаштовується навіть незабутнє весняне свято – день вишиванки. І в цей день громадяни нашої рідної України збираються разом на площах своїх міст, одягнуті у національні українські сорочки.

Цікавою була розповідь з історії української вишивки, яка виникла дуже давно, але хто і коли саме вперше здогадався втілити в узори красу рідної природи, свої переживання та відчуття, ми ніколи не зможемо довідатися. На жаль, тканини та нитки недовговічні, тому наука не може точно визначити час виникнення цього мистецтва.

Школярі підготували цікавий виступ, вони співали пісні про вишиванки, розповідали історії, пов`язані з вишиванкою, декламували вірші. Зворушливим моментом свята був виступ батьків, учнів та вчителів.

        

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *