/** * The template used for displaying page content in page.php * * @package ThemseGrill * @subpackage Accelerate * @since Accelerate 1.0 */ ?>
Постановка п’єси «Марко з Котигорошівки»

Постановка п’єси «Марко з Котигорошівки»

Серцю кожної людини дорогі обереги нашої пам’яті. Вони мають завжди бути з нами, переходити у спадок нашим дітям, онукам.

У цей непростий час, коли Україна в небезпеці, важливо розповідати про славне минуле нашого роду, щоб не розгубити козацької слави, відродити дух свободи, нескореності, відповідальності.

Драмгуртківці підготували постановку за п’єсою нашої землячки Надії Симчич «Марко з Котигорошівки», яка складалася з 2 дій, 15 картин. В казковій формі вона легко, доступно сприйнялась глядачами, переносила уявою в далеке минуле, викликала емоційне переживання.

Герої: Котигорошиха (Яцук А. і Винник Н.), Марко(Циганюк І.), Марічка (Лисак М.), Чаклунка (Палюга Н.), Скороход (Задорожний В.), Слухач (Свачій Р.), Хвеська (Кузишин В.), Їм не Наїмся(Кузьмин В.), П’ю не Нап’юся (Стадник Є.), дід Вернигора (Криховецький А.), Змій (Клецюк А.), Крутивусиха (Люклян С.) змогли своєю акторською грою, сценічними костюмами відтворити атмосферу того часу, зацікавити присутніх.

П’єса вчить любові до рідної батьківської землі, готовності стати на захист державних цінностей від ворогів, збереженні звичачаїв і традицій. І що тільки в дружбі, єдності громади – сила, запорука успіху справи, перемоги добра над злом.

 

   Біла М.Д.,

керівник драмгуртка «Паросток»

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *